Wijngaard 2.jpg

News 2018

Vorige maand Augustus Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

17 juni is drink Chenin dag

15 MEI

Doe ook mee met de drink Chenin dag. De internationale viering op zaterdag 17 juni van de druif die aan de basis staat van de beste witte wijnen van Zuid-Afrika: Chenin Blanc.

2141-chardonnay--CopyrightSPACH-ConseilVinsAlsace.jpg

Multi-inzetbare wijn

De Chenin Blanc, de trots van Zuid-Afrika, is heel anders dan de Chenin uit Frankrijk. Een goede Zuid-Afrikaanse Chenin is doorgaans milder in de zuren, maar maakt alles goed op structuur en mondgevoel. Het bijna mediterrane karakter en de variatie aan stijlen maakt ze multi-inzetbaar bij gerechten. Niet voor niets stijgt de populariteit van Zuid-Afrikaanse Chenin onder sommeliers in Nederland.

Doe mee met #DrinkChenin

Breng de Afrikaanse soul ook naar Nederland, want Chenin is een feest in het glas en verrassend gastronomisch inzetbaar. Chenin Blanc dag is een leuke aanleiding om op zaterdag 17 juni iets meer te doen met deze wijn. Zomaar wat ideeën:  
  

- Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc als wijn van de dag of wijn van de maand
- Door de diverse stijlen leent Chenin zich goed voor een interessante proeverij
- Schenk Chenin per glas aan nieuwsgierige gasten
- Serveer een jonge Chenin bij gerechten met krab, oesters of een zeevruchtenpasta. Vollere Chenins combineren goed met Aziatisch eten, geroosterde groenten en kip. Zoetere stijlen passen goed bij warme fruit desserts of taarten. Baie lekker!
- En voor wie durft: een menu passend bij verschillende stijlen Chenin
- Deel jouw favoriete Zuid-Afrikaanse Chenin of #DrinkChenin-activiteit via social media. Wereldwijd gebruikt iedereen de tag #DrinkChenin

 

Wil je (meer) Chenin op de kaart? Hier vind je een selectie van twaalf door Perswijn bekroonde Cheninwijnen om zo te schenken of voor bij een lunch of diner. Of informeer bij uw eigen wijnleveranciers naar de Zuid-Afrikaanse Chenins uit hun assortiment.en van Zuid-Afrika: Chenin Blanc!