Ringen van rijst.jpg

News 2017

Vorige maand September Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Brr... opwarmen met zuurkoolrisotto!

24 OKTOBER

Risotto, een typisch Italiaans gerecht, ditmaal met een dikke Hollandse knipoog. Risotto met zuurkool! Helemaal niet moeilijk om te maken en met een verrassende smaak. Zo komen we de winter wel door. 

IMG_7773.JPG

Wat heb je nodig? 4 personen

- 300gr Riso Gallo Risotti
- 250gr zuurkool
- 30gr gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
- 100gr spekblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- olijfolie
- 100ml droge witte wijn
- 1 l bospaddenstoelenbouillon
- 20gr boter
- 100gr Parmezaanse kaas, geraspt
- zwarte peper

Hoe maak je het?
Wel de porcini 30 minuten in een bakje met warm water. Laat daarna uitlekken en snijd ze in stukjes. Bak ondertussen de spekblokjes in een koekenpan gaar. Zet ze apart totdat je gaat serveren.


Doe een scheut olijfolie in een schone braadpan. Fruit de ui. Voeg de rijst toe, laat die goudgeel kleuren en voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe. Roer af en toe om. Voeg halverwege de zuurkool en porcini toe. Haal de risotto van het vuur en klop er boter en Parmezaanse kaas doorheen. Zet het deksel op de pan en laat 2 minuten rusten.

Serveer de risotto met de spekblokjes en zet de overgebleven Parmezaanse kaas op tafel. Geniet van deze ‘Hollandse’ risotto!

Tip: Natuurlijk kun je de zuurkool gewoon bij de supermarkt kopen, maar bij sommige groenteboeren vind je ze nog vers uit een vat. Probeer eens en proef het verschil!