Sfeerbeeld_Der_Scharfe_Maxx.jpg

News 2018

Vorige maand Juli Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Der Scharfe Maxx geeft kaasplank een gouden randje

07 DECEMBER

Een kaasplank met een gouden randje. Der Scharfe Maxx, een robuuste Zwitserse bergkaas, sleepte twee gouden medailles in de wacht tijdens de recente World Cheese Awards.

Logo_derScharfe_Maxx.jpg

Der Scharfe Maxx is een harde bergkaas gemaakt van rauwe melk. Hij rijpt 5 a 6 maanden en is nootachtig en lekker pittig van smaak, pikant maar toch zacht. Het geheim? De kaasmaker voegt een flinke scheut van de beste Zwitserse room toe. Der Scharfe Maxx is lekker bij de borrel, gemolten op een broodje en als smaakmaker op een kaasplank.

Hoe maak je een mooie kaasplank?
Een kaasplank benvat minimaal drie verschillende soorten kaas, die varieren van mild tot pittig. Vaak is het lastig ervor te zorgen dat zachte kazen perfect rijp zijn op het moment van serveren. Waarom dan niet veel vaker kiezen voor harde kazen, zoals Der Scharfe Maxx? Die zijn beter houdbaar. Om een mooi plateau te maken snijd je de kaas in platte driehoekjes of vierkantjes. Want hoe groter het oppervlak, hoe meer smaak op je tong! Varieer de vorm per kaas voor het onderscheid.

Medailles voor Emmi kazen
Niet alleen Der Scharfe Maxx, maar ook de andere kazen van het Zwitserse Emmi waren succesvol bij de World Cheese Awards 2016 in San Sebastián, 's werelds grootste kaascompetitie. Emmi heeft 13 Zwitserse kazen ingezonden en een aantal specialiteiten uit de Verenigde Staten. Deze selectie was goed voor maar liefst 18 prijzen. De grotgerijpte KALTBACH-kazen wonnen maar liefst vier prijzen.

Verkrijgbaarheid
De prijswinnende Der Scharfe Maxx is vanaf week 50 verkrijgbaar bij Albert Heijn en kaasspeciaalzaken. KALTBACH Le Gruyère AOP en KALTBACH Creamy & Tasty zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, kaas- en delicatessenwinkels, Jumbo foodmarkt, Sligro, Makro en HANOS. 

Noot voor redactie, niet voor publicatie:
Meer informatie, een uitgebreid persdossier en beeldmateriaal is te vinden op www.totpr.nl/emmi