Leffe-Vol-Leven-Vinyl-FB-CROP.png

News 2018

Vorige maand Augustus Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Innovatief Leffe glas zorgt voor betere smaakbeleving

20 JULI

Leffe maakt met de innovatie van haar glas een sprong voorwaarts in de optimale smaakbeleving van bier. Nu Nederlanders steeds vaker kiezen voor speciaalbier, wordt de kwaliteit van het bierglas ook belangrijker.

Leffe glas 2.jpg

De populariteit van speciaalbier stijgt. Nederlanders worden steeds avontuurlijker op biergebied en proberen nieuwe smaken uit. Er komt steeds vaker bier op tafel dat precies past bij de maaltijd. Ook toprestaurants hebben inmiddels naast een wijn- ook een bierkaart. Nu het grotere publiek zo bewust met bier bezig is, kan de kwaliteit van het glaswerk niet achterblijven. Want net als bij wijn heeft de keuze voor het juiste bierglas grote impact op de smaakbeleving. Leffe ontwikkelde daarom een uniek glas om het genietmoment nog completer te maken. Een glas waarin juist Leffe optimaal tot zijn recht komt. Waarin onderscheidt het glas zich? De verschillen zitten in de bolling, de gravering en het pootje.

De bolling
Het glas van Leffe is ontwikkeld met een rondere vorm van het glas. Het glas loopt eerst breed uit en bolt daarna iets terug. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. De vorm van het glas bepaalt de plaats waar het bier op de tong valt en welke smaakpapillen het eerst geprikkeld worden. Met het Leffe glas komen de zuren goed tot hun recht en overheerst het zoet niet. Daarnaast houdt de terugbolling het schuim mooi bij elkaar én de aroma’s beter vast, waardoor de geur wordt versterkt.

De gravering
Koolzuur en schuim zijn essentieel voor de beleving van bier. Koolzuur zorgt voor structuur en de schuimkraag voor levendigheid. De gravering midden onderin het Leffe glas creëert een continue stroom van koolzuur. Hierdoor blijft je bier lekker lang bruisen en blijft de schuimkraag mooi dik.

Het reliëf aan het pootje
Bier smaakt het best tussen 5 en 7°C. Door het reliëf aan het pootje houd je het glas als vanzelf op de juiste wijze vast, je handen raken de kelk niet waardoor het bier langer koel blijft. Naast functioneel is het reliëf ook decoratief: met Leffe heb je gewoon een mooi glas op tafel staan.

Getest door een wijnsommelier
Het belang van goed glaswerk is voor niemand zo vanzelfsprekend als voor wijnsommeliers. Met een frisse blik op speciaalbier heeft topsommelier Milton Verseput het Leffe glas getest en is duidelijk in zijn oordeel. Klik hier om de video’s met zijn bevindingen te bekijken.