totpr.nl.jpg

News 2018

Vorige maand Juli Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

NIEUW: ZOË & ZAZU GEITENKAZEN

26 OKTOBER

Vanaf half oktober springen er twee vrolijke geitjes rond in de supermarkt: Zoë & Zazu. De boerderijdiertjes sieren de in het oog springende driehoekige kaasverpakkingen. Elk kaasje is gemaakt van biologische geitenmelk.

ZZ-logo-met-geiten-klein.png

Gelukkige geiten zorgen voor beter smakende kaas. Daarom eten Zoë & Zazu alleen biologisch voer en gebruiken hun verzorgers geen preventieve medicatie. Ze hebben meer leefruimte, hun luchtige stallen zijn vervuld van natuurlijk licht en ze kunnen naar buiten wanneer ze willen.

Pure, romige smaak
Zoë & Zazu kazen zijn er in drie verrassende smaken: fris naturel met een eetbaar aslaagje, met geurende venkelpollen en met een luxe truffelsmaak. Super Natural is bedekt met een laagje natuurlijk eetbare as, die de pure romige smaak van de kaas nog meer naar boven brengt. Het aslaagje is gemaakt plantaardige vezels. Vroeger zorgde deze as ervoor dat de kaas niet uitdroogde of verzuurde. Tegenwoordig heeft de kaas dat niet meer nodig, maar is het laagje een smaakvolle knipoog naar het verleden. Wild Fennel bevat geurende wilde venkel en Midnight Truffle is rijk aan aromatische truffel. De drie varianten gerijpte geitenkaaszijn bij uitstek geschikt voor de borrelplank met een goed glas wijn of speciaalbier. Natuurlijk is Zoë & Zazu ook gericht op andere gebruiksmomenten, zoals bijvoorbeeld op een luxe sandwich, een tosti, door een salade of warm gerecht.


Natuurlijke rijping
De verse zachte geitenkaas rijpt op natuurlijke wijze in de kaasmakerij, totdat deze klaar is om van te genieten. De kaas rijpt daarna rustig verder in de verpakking; in de supermarkt, maar ook thuis in de koelkast. Op de binnenkant van de verpakking van Zoë & Zazu geitenkaasjes staat daarom uitgelegd wat de consument kan verwachten:

Kort gerijpt: meer dan 20 dagen tot de houdbaarheidsdatum. Vers van de kaasmakerij, de kaas is stevig en vochtig met een lichte citrussmaak.
Gerijpt: 10 tot 20 dagen voor de houdbaarheidsdatum. Een zachtere, boterachtige textuur met een vleugje bloemen en kruiden.
Lang gerijpt: minder dan 10 dagen voor de houdbaarheidsdatum. Onder de dikke, gemarmerde korst wacht een romige en licht aardse smaak.


Verkrijgbaarheid

Zoë & Zazu Super Natural 120 gram - in 452 Albert Heijn winkels voor € 3,49
Zoë & Zazu Wild Fennel 120 gram - in 351 Albert Heijn winkels voor € 3,49
Zoë & Zazu Midnight Truffle 120 gram - in 127 Albert Heijn winkels voor € 3,49

Ook verkrijgbaar via www.ah.nl