News 2018

Vorige maand Juli Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Nederlander vindt samen lachen en praten belangrijker bij eerste date dan uiterlijk

27 DECEMBER

De eerste date is voor velen spannend, maar Nederlandse singles hoeven vanaf nu niet meer te stressen over hun uiterlijk voor de perfecte date. Uit onderzoek blijkt dat samen lachen en goed praten belangrijker is dan uiterlijk.

Fondates.jpg

Wil je de kans op een horrordate vermijden dan doen singles er verstandig aan om in ieder geval niet onfris te ruiken en te klagen over een ex; volgens de meeste mensen de minst goede combinatie voor een geslaagde date. Dit blijkt uit representatief onderzoek uitgevoerd in opdracht van Emmi Fondü onder meer dan 1.000 Nederlanders.

Seks heel onbelangrijk tijdens eerste date
Samen lachen en goed kunnen praten staan met kop en schouder bovenaan als het gaat over de kwaliteit van de eerste date. Het uiterlijk speelt wel een rol in het geheel, maar is net als lekker eten ondergeschikt aan het eerstgenoemde. Kortom, niet te veel toeters en bellen qua make up, kleding via de laatste mode of een chique restaurant maar gewoon lekker kletsen en lol maken met elkaar, dan is de kans op een geslaagde eerste date het grootst. Overigens blijkt uit de cijfers dat seks amper een rol speelt tijdens de eerste afspraak.  

1. Goed kunnen praten 69,7%
2. Samen lachen 64,5%
3. Uiterlijk van dating partner 24,8%
4. Lekker eten 18,3%
5. Seks 4,1%

Niet fris ruiken ultieme afknapper tijdens eerste date
Grootste afknapper tijdens een eerste date? Met stip op nummer één staat ‘niet fris ruiken’. Maar liefst 55% van de ondervraagden vindt ‘niet fris ruiken’ tijdens een eerste date de grootste afknapper. Ook singles die alleen maar over hun ex praten komen er niet zo best uit.

1. Dating partner ruikt niet fris 55%
2. Dating partner praat alleen maar over zijn of haar ex 42,9%
3. Dating partner praat alleen maar over zichzelf 37,5%
4. Dating partner heeft geen humor 36,4%

Hand op de knip! 
Een vraag die sommige singles al jarenlang bezighoudt; wie betaalt de rekening aan het eind van de avond? Opvallend is dat de meeste mensen vinden dat de rekening gedeeld moet worden. 48,1% vindt fiftyfifty en 31,4% vindt dat de man z’n portemonnee moet trekken. 20,2% vindt dat degene die uitnodigt moet betalen en slechts 0,4% vindt dat de vrouw moet betalen.

‘Dare, Truth & Dippers’ kaartjes maken de avond spannender
Wat kook je voor iemand die voor het eerst bij je komt eten? Emmi Fondü kan het ijs breken. Makkelijk te maken en nog leuker, gezamenlijk eten uit één pannetje. Vaak zorgt kaasfonduen zelf al voor genoeg leuke gespreksstof, maar met de Dare, Truth & Dippers Cards van Emmi maak je het nog leuker en spannender aan tafel. Stel elkaar gekke vragen (“Wat is je raarste gewoonte?”, voer elkaar gekke dippers (marshmallows, popcorn) of ga voor een dare opdracht (“Free style een liefdesgedicht voor je date”). Spelregels? Alles is mogelijk, zolang het maar een grappige avond wordt.

Verkrijgbaarheid
De Dare, Truth & Dippers Cards van Emmi zijn vanaf 2 januari 2017 verkrijgbaar via www.emmi-fondates.com. Emmi Fondü is verkrijgbaar bij AH, Jumbo, C1000, Coop, PLUS, EMTÉ, Hoogvliet, Vomar, Nettorama, Deen, MCD en Jan Linders. 

Meer info:
www.emmi.com
www.emmi-fondates.com
www.emmicheesemagazines.com