beeld pb2.jpg

News 2018

Vorige maand Juli Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Nieuw in Nederland: Green Saffron

11 JANUARI

Green Saffron is een nieuw merk dat verkrijgbaar is bij alle Albert Heijn winkels. Een assortiment aan verse kruidenmixen voor de Indiase keuken, 100% pure en natuurlijke ingrediënten. Met behulp van de kruidenmixen zet je binnen no time de lekkerste gerechten op tafel.

LOGO by ARUN white orange, large, square.png

Green Saffron is bedacht en ontwikkeld door oprichter Arun Kapil, woonachtig in Cork, Ierland. De founder van Green Saffron groeide op met een Indiase vader en een moeder uit Yorkshire, een ware curry-oase in Groot-Brittannië door een grote oosterse gemeenschap.

De Spice Guru is als chef-kok bekend in Ierland en in het Verenigd Koninkrijk. Regelmatig verschijnt hij op televisie in kookprogramma’s. Kapil benadrukt zowel de smakelijke als de helende kwaliteiten van bepaalde kruiden. ’Voedsel is vreugde. Elke maaltijd moet een gelukkige ervaring zijn’, aldus de kruidenkoning. De Indiase keuken is zeer gevarieerd en stevig geworteld in de Ayurvedische traditie.

Green Saffron – Arun de spice guru
Zakjes en pakjes zijn niet altijd populair als het om bereiden van verse maaltijden gaat, maar Green Saffron bewijst hierbij het tegendeel. De verpakkingen van Green Saffron bevatten ‘verse kruidenmixen’. Dit staat voor kruiden die zijn geselecteerd op het hoogste gehalte aanwezige oliën. Deze selectie wordt gemaakt door Arun en met behulp van zijn familie uit India. Zij kennen alle boeren en boerderijen waarmee Green Saffron samenwerkt. Ieder jaar in het hoogseizoen gaan ze persoonlijk bij de boeren langs om zo de beste en meest verse kruiden te kunnen selecteren. Op deze manier zijn alle kruidenmixen dan ook traceerbaar vanaf het land in India tot aan het gerecht op het bord. 

Alle recepturen kruidenmixen van Green Saffron heeft Arun persoonlijk ontwikkelt vanuit zijn eigen keuken. Niet in een fabriek of laboratorium, maar gewoon thuis zoals hij ze in de Indiase keuken heeft leren eten.

Ayurvedische voeding - for the love of spices
Al eeuwen worden specerijen gebruikt om smaak en kleur te geven aan gerechten. Het is de meest natuurlijk manier om gerechten op smaak te brengen. Hoe verser de kruiden en specerijen, hoe hoger op smaak. Ook hebben specerijen geneeskrachtige werkingen. Terwijl men in het Oosten daar al heel lang bewust mee bezig is, zijn de gezondheidsvoordelen van specerijen nog niet zo lang geleden erkend in onze Westerse wereld. 

Green Saffron gebaseerd op de Ayurvedische keuken
Ayurveda is een eeuwenoude natuurlijke geneesmethode en een verzamelnaam van een diversiteit aan kruiden en mineralen, reinigende kuren, massages met speciale warme voedende oliën, lifestyle, meditatie, etc. Binnen Ayurveda speelt voeding een belangrijke rol en kent honderden kruiden met elke zijn eigen medicinale werking.De kruidenmixen van de spice guru bevatten veel werkende bestanddelen voor binnen de Ayurvedische voeding, zoals vanille, kaneel, kruidnagel, gember en de ‘heilige’ poeder kurkuma. Dit gele kruid staat bekend om de positieve werking in het menselijk lichaam, zoals onder andere op de spijsvertering, de weerstand, het cholesterol en de huid. Ook het kruid saffraan wat in de merknaam Green Saffron terugkomt komt veel terug in de kruidenmixen. Dit waardevolle kruid bevat veel antioxidanten die het menselijk lichaam beschermen en de hersenfuncties stimuleert. Kortom, Green Saffron helpt je om 2018 makkelijk, smakelijk en gezond te starten.

Het assortiment                                                            
Het assortiment van Green Saffron bestaat uit:
Green Saf­fron Ro­gan josh spi­ce blend à € 1,49
Green Saf­fron Tan­door­i spi­ce blend à € 1,49
Green Saf­fron Kor­ma spi­ce blend à € 1,49
Green Saf­fron Tik­ka spi­ce blend à € 1,49
Green Saf­fron Bom­bay po­ta­to spi­ce blend à € 1,49
Green Saf­fron Ma­dras spi­ce blend à € 1,49
Green Saf­fron Red len­til dahl spi­ce blend à € 1,49

Op iedere verpakking van Green Saffron staat een recept van Arun beschreven om de kruidenmix te bereiden. Verkrijgbaar in Nederland bij Albert Heijn.