Oesterzwam_4.JPG

News 2018

Vorige maand Augustus Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nieuw in Nederland: de Blended Burger®

04 JANUARI

Tijdens de aankomende editie van de Horecava presenteert GRO de Blended Burger® aan foodservice en horecaprofessionals. 

GRO-BlendedBurger.jpg

Deze hamburger nieuwe stijl bestaat uit een smakelijke mix van - op koffiedik geteelde - oesterzwammen en kwalitatief Hollands Melkrundvlees. Een gezond, lekker en verantwoord alternatief voor de traditionele burger.

In de Nederlandse foodsector is er groeiende aandacht voor gezonde voeding en verantwoord ondernemen. Daarbij ligt er ook een gezamenlijke uitdaging om de vleesconsumptie terug te brengen om zo mens en milieu te beschermen. Vleesvervangers worden door de Nederlandse consument echter nog niet vaak als smakelijk alternatief ervaren. En daarbij krijgen we onze dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten ook maar met moeite op ons bord. De Blended Burger® van GRO speelt in op deze ontwikkelingen en biedt een smakelijk alternatief. 

Blend is the trend

Samen met culinair expert en topchef, Jean Beddington, heeft GRO een recept ontwikkeld voor een vooral lekkere hamburger met plantaardige proteïnen en dierlijke eiwitten. De Blended Burger® bestaat voor 50% uit oesterzwammen en voor de overige 50% uit Hollands Melkrundvlees en kruiden. De burger bevat géén additieven, zoals smaakversterkers en e-nummers. De oesterzwammen zorgen er ook nog eens voor dat deze hamburger aanzienlijk minder calorieën en vet bevat dan een reguliere (rund)vleesburger.

 

Smaakmaker in de keuken

Oesterzwammen zijn gezond, calorie- en vetarm én rijk aan mineralen, vitaminen en vezels. Bovendien staan ze bekend als ware smaakmakers in de keuken. De vlezige structuur van de ‘zwam’ maakt ze bovendien een geschikt alternatief voor vlees. De oesterzwammen voor de Blended Burger® worden op koffiedik geteeld in Brabant, en verzameld via foodservice en horeca.

 

Overstap naar plantaardige proteïnen

Jan Willem Bosman Jansen, initiatiefnemer GRO:

“We weten al jaren dat de huidige consumptie van dierlijke eiwitten niet houdbaar is voor de toekomst. De overstap naar o.a. plantaardige bronnen is hard nodig. Onze hamburger draagt hieraan bij: het halveert de vleesconsumptie, doet geen afbreuk aan de beleving en smaak van vlees. En maakt de overstap naar het eten van groenten gemakkelijker. Bovendien is de productie van de oesterzwammen een circulair en duurzaam proces. Kortom: de Blended Burger®, is  hét verantwoorde alternatief voor mens, dier en milieu”

***

Over GRO

GRO staat voor Green Recycled Organics. Als eerste Nederlandse circulaire producent van oesterzwammen geteeld op koffiedik, zet GRO nu een volgende stap in de transitie van dierlijke - naar plantaardige eiwitten. De Blended Burger® is een opvolger in de range aan producten die GRO sinds 2010 in de markt zet. Blended Burger® én Blend is the trend® is een geregistreerd merk voor heel Europa. www.gro-holland.com