Emmi Kaltbach grot.jpg

News 2017

Vorige maand September Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Nieuw in de supermarkt: grotgerijpte Zwitserse kaas

05 SEPTEMBER

Vanaf week 37 bij de kaasafdeling van Albert Heijn: Kaltbach Le Gruyère AOP en Kaltbach Creamy & Tasty. Rechtstreeks vanuit de Zwitserse bergen naar de supermarkt in onze lage landen. Grotgerijpt in alle rust, om in alle rust van te genieten.

kaltbach2.jpg

Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de omstandigheden voor kaasrijping van nature optimaal zijn. De grot bij het Zwitserse Kaltbach is zo’n plek. De tijd lijkt hier stil te staan. De grot strekt zich kilometerslang uit onder de Santenberg en dankt zijn uitzonderlijk stabiele klimaat aan de isolerende werking van zandsteen. Het hele jaar is het er tussen de 12 en 13°C, met een luchtvochtigheid van 94%. Alleen de beste kazen uit de traditionele dorpskaasmakerijen worden er toegelaten en verzorgd door gespecialiseerde kaasmeesters. Na zeven tot twaalf maanden ontstaat de karakteristieke ‘patina’, een donkere korst die de kaas beschermt.

De kazen
De grotgerijpte kazen van Kaltbach onderscheiden zich door een bijzonder karakter, ze zijn aromatisch, intens en pittig, met een kenmerkende mineraliteit en kruidigheid. Kaltbach Le Gruyère AOP is een half harde kaas gemaakt van rauwe melk. Een ware delicatesse, die na minimaal negen maanden extra rijping in de grot nog meer diepgang krijgt. Intens en licht fruitig van smaak, met minuscule zoutkristallen. De Creamy & Tasty is een veelzijdige, half harde kaas die speciaal ontwikkeld is voor rijping in de Kaltbach grot, waar hij minimaal vier maanden blijft. De kaas heeft een luxueuze, gladde textuur door de Zwitserse room die wordt gebruikt in het recept en is romig en kruidig van smaak.
 

Verdwaal zelf tussen de kazen
De Kaltbach grot is dit jaar geheel gerenoveerd en toegankelijk voor bezoekers. Geïnteresseerden kunnen een rondleiding krijgen in de grotten en de verschillende kazen proeven. Het aanpalende restaurant serveert perfect bereide traditionele Zwitserse kaasgerechten als fondue en raclette.

Verkrijgbaarheid
Kaltbach produceert grotgerijpte Emmentaler AOP, Le Gruyère AOP, Kaltbach Creamy & Tasty, Kaltbach Extra, raclette en kant-en-klare fondue. Le Gruyère AOP en Creamy & Tasty zijn vanaf week 37 verkrijgbaar bij Albert Heijn in portieverpakkingen van 150 respectievelijk 200 gram.

Kijk voor meer informatie, leuke recepten en beeldmateriaal op www.totpr.nl/mediaroom/emmi