04-els-van-de-hoek.JPG

News 2018

Vorige maand Juli Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Staat RYPP Wijnfestival al in jouw agenda?

11 MEI

Van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni strijkt RYPP Wijnfestival neer in een van Rotterdams mooiste parken: Het Park bij de Euromast. Deze groene setting biedt voor ieder wat wils; van serieus wijnproeven tot dansen in de zon. De organisatie maakt de eerste namen bekend.

RYPP.png

Proosten

Onder meer Rotterdamse wijnzaken als Henri Bloem en Jan van Breda, maar ook nieuwkomer Barrels to Bottles en de vertrouwde naam wijnhandel Peeters geven dit jaar het festival kleur. Iedere wijnpartij vertegenwoordigt een streek, land of thema. Van klassiek Frankrijk tot gedurfd Zuid-Afrika, Israël en zelfs Nederland, uit alle uithoeken van de wereld valt er iets te proeven.

 

Wordt verrast bij de ‘rare druiven’ bar van LenselinQ en proef bijzonder biologisch bij de Biobar. Wie zich wil verdiepen in een regio haalt zijn hart op bij de Elzas. Proef meerdere wijnen uit de Noord-Franse streek en krijg een stoomcursus wijnproeven.

 

De heren van Baltazar schenken verrassende wijnen van jonge wijnboeren, die ze zelf ontdekten. Naast het proeven van de unieke wijnen kun je hier ook geheel in Franse stijl, deelnemen aan de ultieme zomertraditie: Jeu de Boules.

 

Proeven

Natuurlijk hoort bij een mooi glas wijn ook lekkere Rotterdamse kost. Op culinair gebied word je in de watten gelegd door bekende Rotterdamse restaurants. In het chefspaviljoen staan onder andere de chefs van restaurant Allure, Destino en Westerkaatje voor je klaar. Restaurant Dertien kookt volledig lokaal én no-waste. Op zoek naar een te gekke fusion, laat je verrassen bij de gedeelde keuken van Chung en Prins van Terbregge.

 

Proosten én proeven tegelijk
Nog geen wijnkenner, maar wil je wel zeker zijn van de juiste wijn bij je gerecht? Dit jaar slaan diverse restaurants en wijnhandelaren de handen ineen en hebben alvast de beste wijn- spijscombinaties uitgedokterd. Zo staan Brasserie Pierre en wijnkoperij Platenburg onder een dak en combineren de Franse keuken met wijnen uit de nieuwe wereld. 

 

Dansen en ontdekken

Dansen doe je bij het hoofdpodium gehost door 3voor12. Zij hebben het beste Rotterdams talent verzameld en bieden een veelzijdige muziekmix van jazz, soul en diverse singer-songwriters. Een eye-catcher is de Silent Glitter Disco van Club K. Verschillende DJ’s draaien hier hun platen tot in de late uurtjes. De voeten gaan gegarandeerd van de vloer.

 

Buiten deze inspanning is er natuurlijk ook alle ruimte voor ontspanning. Loop naar het relaxte terras aan de waterkant en vindt de Bodvar Rosé Beach Bar. Hier kun je wegdromen in een strandstoeltje terwijl je van deze ultieme zomerwijn geniet. Of dwaal door de festivaltuin en laat je verrassen door poëzie onder de bomen, een interactief wijnspel en kunstzinnige performances.

 

Kaartverkoop en openingstijden

Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.rypp-wijnfestival.nl. Reguliere tickets kosten €11,00 en aan de deur betaal je €15,00 (beperkt beschikbaar). De prijzen zijn inclusief servicekosten en inclusief je eigen wijnglas.

 

Vrijdag 1 juni:    17:00 – 23:00

Zaterdag 2 juni: 14:00 – 23:00

Zondag 3 juni:   14:00 – 22:00