Vive l'Alsace campagnebeeld.png

News 2018

Vorige maand Juli Volgende maand
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Wijnspeciaalzaken actie Vive l'Alsace: top 3 bekend!

10 MEI

 

Vins d’Alsace selecteert nieuwe #AlsaceAmbassadors! De strijd om deze titel vindt dit voorjaar plaats op de winkelvloer van 40 Nederlandse wijnspeciaalzaken. Deze week werd door een jury van sommeliers met de titel #AlsaceAmbassador de top 3 gekozen.

Wijnkoperij van Bilsen.jpg

De volgende wijnspeciaalzaken hebben de meest creatieve invulling aan de actie gegeven en zijn nog in de race voor de eerste plaats:

 

Bosman Wijnkopers uit Den Haag

Wijnkoperij Henri Bloem Breda

Wijnkoperij van Bilsen uit Tilburg

 

Vive l’Alsace actie

Wijnspeciaalzaken werden uitgedaagd om hun Alsace wijnen op originele wijze uit te lichten. De wijnregio biedt hiervoor volop inspiratie: kleurige vakwerkhuizen, rood geblokte tafelkleden, ooievaars, bloembakken vol geraniums en de bekende roemerwijnglazen met de groene voet. Er is geen andere wijnstreek met zoveel authentieke kenmerken! En dat blijkt ook duidelijk uit de inzendingen van de 40 wijnspeciaalzaken.

 

Inzendingen

Wijnspeciaalzaken verspreid over het hele land brengen met behulp van het toegestuurde promotiemateriaal en hun eigen creativiteit hun Alsace wijnen onder de aandacht. Vele Alsace proeverijen en zelfs diners met asperges, maar ook met Flammkuchen en kazen worden georganiseerd. Van radio-interviews tot filmpjes en originele acties als de ‘Vroege Ooievaar Actie’ en de ‘Elz(t)as’ werden bedacht.

Authentieke thema’s in een modern jasje is waar het bij de meeste activiteiten om draait.

De uiteindelijke top 3 tilt door een eigen twist de regio duidelijk naar een hoger niveau: het niveau dat de Alsace verdient.

 

Finale

Op 17 mei bezoeken Sharon van Lokhorst van Winelife en Ronald de Groot van Perswijn de top 3. Het wordt een feestelijke tour, geheel in Alsace stijl. Behalve eeuwige roem als #AlsaceAmbassador wint de top 3 regionale mediapakketten bij Nu.nl in verschillende groottes.